maandag 25 april 2011

Zelf smoothies maken. 10 vragen over groene smoothies.

Zelf groene smoothies maken


1. Wat zij een groene smoothies?

Groene smoothies zijn zoete, maar heel gezonde smoothies die je thuis kunt maken.

Een groene smoothie is een mix van bladgroente, fruit en water in de blender gepureerd tot een egale smoothie. Dit supergezonde drankje is de ideale aanvulling op je dagelijkse voedingspatroon, omdat ze boordevol vitamines en mineralen zitten. Met één groene smoothie (die je binnen een paar minuten kunt maken) krijg je alle vitamines en mineralen voor die dag binnen. Met groene smoothies kan je op een heel gemakkelijke en bovendien smakelijke manier je dagelijkse dosis groente en fruit binnenkrijgen.

2. Kan ik alle groente gebruiken voor het maken van een groene smoothie?

In de smoothies kan je het beste alleen maar bladgroentes gebruiken om de volgende reden. Bladgroente bevat geen zetmeel zoals alle andere groenten dat wel bevatten. Dit is de reden dat je de bladgroente met fruit kan mengen zonder er buikkramp of flatulentie van te krijgen. De definitie van bladgroente is dat het groen is en dat je het om je vinger kunt wikkelen. Een uitzondering op deze regel is bleekselderij. Dit kan je ook goed met fruit combineren in een groene smoothie.

3. Ik hou niet van groente, is een groene smoothie wel iets voor mij?

Jazeker!
Door de grote hoeveelheid fruit proef je de groente niet en is een groene smoothie dus geschikt voor iedereen die niet van groente houdt. Begin met een handje bladgroentes en drie stuks fruit en ik garandeer je dat je het lekker vindt.

4. Welke blender kan ik het best gebruiken?

Voor het maken van een groene smoothie kan je elke blender die op de markt is gebruiken. Als je dagelijks een grote hoeveelheid groene smoothies maakt is het wel handig een blender te nemen waar minimaal 1,5 liter in past.

5. Kan ik mijn kind ook groene smoothies geven?

Natuurlijk! Ik zou beginnen met een glas smoothie per dag. Voor kinderen is het belangrijk met veel fruit te beginnen zodat ze de groente helemaal niet proeven . Als je kind het lekker vind, wat waarschijnlijk zo zal zijn en er zijn geen problemen met de darmen dan mag je de dosis verhogen naar twee glazen. Kinderen staan veel dichter bij hun gevoel dan volwassenen, ze zullen waarschijnlijk zelf heel goed aangeven hoeveel ze willen hebben.

6. Krijg ik niet teveel nitraten binnen door het drinken van groene smoothies?

Nitraten zijn inderdaad aanwezig in bladgroentes maar nitraten zijn vooral gevaarlijk wanneer ze omgezet worden tot nitrieten. Deze omzetting gebeurt door warmte. Doordat je de bladgroentes in hun rauwe vorm verwerkt zonder ze te verwarmen valt het dus mee met de werking van nitraten. Elke bladgroente bevat een kleine hoeveelheid giftige stoffen om zichzelf te beschermen. Daarom is het belangrijk om elke dag af te wisselen met de groentes die je gebruikt. Je lichaam krijgt dan elke keer de kans te ontgiften van deze stoffen en dan is het totaal geen probleem.

7. Wat is het beste moment om groene smoothies te drinken?

Elk moment van de dag is een goed moment om een groene smoothie te drinken, je kan hier nooit iets fout doen. Kijk voor jezelf wanneer jij het een fijn moment vindt om het te drinken.

8. Hoe lang kan ik een groene smoothie bewaren?

Maximaal 2 dagen in de koelkast.

9. Hoeveel groene smoothie mag ik per dag drinken.

Om de beste verbetering in je gezondheid te ervaren is het aan te raden minimaal 1 liter per dag te drinken. Als je net begint met het drinken van groene smoothies lijkt dit erg veel en is het verstandig te beginnen met 1 glas per dag. Voer dit langzaam op tot minimaal 1 liter per dag.

10. Kan ik gewicht verliezen door het drinken van een groene smoothie?

Dat kan absoluut. Door het drinken van groene smoothies heb je minder last van vreetbuien en daarom zul je minder gaan snoepen. Je kan de smoothie ook als maaltijdvervanger gebruiken. Neem dan zoveel tot je verzadigd bent. En als dat betekent dat je de pasta en friet laat staan zie je al heel snel resultaat ;-).

Het Smoothies receptenboek: hoe groene smoothies je kunnen helpen bij het afvallen


Ontdek in het gratis eboek hoe ook jij tegelijkertijd kunt genieten van lekker eten en op een gezonde manier kunt afvallen.

Een smoothie is krachtvoedsel.

Jouw vetverbranding verhogen.

Vetverbranding is calorieën verbranden

Als je dit leest, dan behoor je tot de mensen die willen afvallen, je buik afslanken en gezond willen eten. Jij wilt uiteindelijk jouw ideale lichaam bereiken. Het enige verschil tussen al mensen die dit ook willen en jou is de snelheid waarop je jouw doelstelling bereikt.

Jouw resultaat hangt af van:
Voeding + Training X Inzet = Resultaat

Dit wil zeggen dat je resultaat om af te vallen afhankelijk is:
  • De voeding die je tot je neemt
  • De soort training die je volgt
  • De inzet om het trainingsschema te volgen
Deze 3 elementen bepalen je vetverbranding. Het enige verschil tussen alle mensen die hun buik afslanken en strakkere buikspieren weten te ontwikkelen is de snelheid waarop ze dat hebben gedaan.

Je begrijpt dat voeding een cruciale rol speelt bij de vetverbranding en dat je om calorieën te verbranden ook altijd gezonder zult moeten gaan eten. Maar je weet ook dat je niet kunt negeren dat het volgen van de juiste trainingsschema ook belangrijk is bij het stimuleren van de vetverbranding.

Wat voor een groot deel de snelheid bepaalt waarop jij jouw ideale lichaam zult bereiken is hoeveel calorieën je dagelijks verbrandt. Met andere woorden: in welke mate je jouw lichaam stimuleert tot vetverbranding.

Je moet je voorstellen dat je altijd een basisstofwisseling hebt. Je lichaam verbrandt een bepaalde hoeveelheid energie in rust, dat noemen ze jouw zogenaamde BMR, Basal Metabolic Rate. Dit is hoeveel calorieën je in rust verbrandt.

Hoe hoger je BMR is, hoe meer calorieën je lichaam dagelijks verbrandt en, mits je jouw voeding ook enigszins gaat verbeteren, hoe sneller je vet zult verbranden.

Kortom: Hoe hoger je BMR is (hoeveel calorieën je in rust verbrandt) hoe sneller je lichaam overtollige kilo's uit lichaamsvet zal gaan verbranden. Deze BMR, deze vetverbranding kan je verhogen door je voedingspatroon te verbeteren.

Het stimuleren van de aanmaak van vetverbranding-hormonen is de weg tot succes naar een snelle vetverbranding.


Op dit moment verbrandt je een bepaalde hoeveelheid calorieën in rust. Door je voedingspatroon aan te passen zorg je dat jouw lichaam schakelt van de 'vetopslag modus' naar de 'vetverbranding modus'. De hoeveelheid vet dat je per week zult verbranden en dus hoeveel kilo je per week gaat afvallen terwijl je in de 'vetverbranding modus' bent, wordt bepaald door hoeveel calorieën je in rust verbrandt (je BMR).

Je kan je voeding optimaliseren door diëten en recepten, waardoor je hormoonhuishouding in balans gebracht wordt zonder honger te hoeven hebben. Door je hormoonhuishouding in balans te brengen, wordt je lichaam in de vetverbranding modus gebracht. Je stimuleert je lichaam om een hoger BMR te hebben. Met andere woorden: Hoe meer calorieën je in rust te verbrandt, hoe sneller je de kilo's overtollig lichaamsvet zult kwijtraken.

Calorieën verbranden


Bereik je ideale gewicht zonder honger te hebben.

De vet killer workout: Stimuleer door het juiste trainingsschema je vetverbranding.